пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

Модуль 11. Рефлексія одинадцятого дня

З усього того, чому я навчилася на цьому тренінгу, на мою думку, найефективнішим для навчання моїх учнів буде створення учнівських проектів. Дуже важливо результати учнівських проектів публічно демонструвати, а я, як вчитель, можу керувати цією демонстрацією.
Маю надію, що використання сучасних технологій приведе мене до успіху. Дякую Intel за можливість навчання в програмі «Навчання для майбутнього».

Модуль 10. Рефлексія дес'ятого дня

Цей модуль допоміг мені з’ясувати мою роль фасилітатора в навчанні учнів за методом проектів, а саме: Уміння розумно поставити запитання – це основа якісного навчання.

    Добре продумані запитання провокують змістовні зв’язки з тим, що учні приносять до класної кімнати з попереднього навчання та зі свого життєвого досвіду.

   Поведінка вчителів, сприятливе середовище у класній кімнаті та стратегії впровадження проектів – все це важливо при створенні навчального процесу, що будується на навчальних потребах учнів.

    Деталі плану впровадження визначають вимоги до середовища поза класною кімнатою перед, під час та після виконання учнями проектів і забезпечують успіх навчання.

Модуль 9. Рефлексія дев'ятого дня

Цей модуль допоміг мені зробити такі висновки щодо того, як учні можуть самі спрямовувати себе у навчанні та про роль і місце диференційованого навчання.
Робота над цим модулем звернула ще раз увагу на диференціальний підхід в навчанні.
Щоб учні стали самостійними, вони мають виконувати роботу самостійно: від початку і до кінця (вміти обрати завдання, виконати його вчасно, якщо виникли труднощі, то попрацювати ще більше, щоб з ними справитися, вміти захистити свою роботу). Але цьому передує ВЕЛИКА робота вчителя, щоб їх цього навчити: робити це саме, але спочатку в малих частках, поступово збільшуючи.
Щоб врахувати і підтримати різні освітні цілі своїх учнів, треба здійснити різносторонній аналіз: потреби учнів, їх можливості, прагнення. Щоб здійснити це, треба вміти зацікавити дітей.

вівторок, 8 листопада 2016 р.

Модуль 8. Рефлексія восьмого дня


Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», а саме:

-яким чином створення системи оцінювання допоможе мені покращити навчальний процес;
-як залучення учнів до процесу оцінювання змінює їх ставлення до навчання та допоможе досягненню поставлених навчальних цілей;
-продумувати порядок критеріїв. Проранжувати і записати їх від найважливішого до найменш важливого. 

Модуль 7. Рефлексія сьомого дня



Цей модуль допоміг оцінити мені складність виконання завдань дослідження з точки зору учнів та краще спланувати їх діяльність у проекті. Зміст завдань не повинен бути занадто складним, має враховувати рівень базових знань учнів, враховувати диференціацію змісту навчання.


Я маю певний досвід такої організації роботи, однак і цього разу знайшла для себе корисну інформацію, адже повторення ніколи не буває зайвим.

 Виконання прикладу учнівської роботи не було складним для мене з точки зору технологій, тому вибрала для прикладу учнівський блог, адже в блогах я працюю з учнями найменше

Модуль 6. Рефлексія шостого дня


    Цей модуль допоміг мені поміркувати яким чином я можу забезпечити відповідальне та відповідне використання учнями Інтернет-ресурсів. Зрозуміло, що Інтернет може бути потужнім інструментом для проведення досліджень, майстерне оперування пошуковими стратегіями допомагає учням і вчителям ефективно шукати корисні відомості та дані в Інтернеті. Сподобались форми оцінювання ресурсів Інтернет.

Модуль 5. Рефлексія п'ятого дня


    Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання Інтернет-ресурсів у процес навчання моїх учнів, як можy використовувати Інтернет-ресурси для того, щоб підтримувати своє викладання та навчання учні.